10 Februarie - Drumul
Este luni, 10 Februarie 2020, dimineata plecarii catre Thailanda. Radu e la Pitesti de Sambata, Tudor deja la scoala de vreo 40 minute. Planuim si asteptam aceasta vacanta de cateva luni. Pentru Iza este prima data cand iese din Europa, exceptand o mica escapada de acum multi ani in partea asiatica a Istanbulului.
Perioada este una... sa zicem agitata: Iza este intre job-uri - vineri a avut ultima zi la Kruk si dupa vacanta incepe la Cognizant-Softvision; un nou virus Coronavirus, face multe victime in China si sunt cazuri si in Thailanda; in Romania este epidemie de gripa si stam cu emotii pentru copii. Apropo de copii, planul este unul simplu: Radu la Pitesti 2 saptamani, iar Tudor, pentru ca are scoala si nu poate lipsi, va sta cu nea Costica acasa la Bucuresti, ceea ce este o premiera.
Vacanta o vom petrece cu Dana si Adi care, la ora la care scriu, inca dorm in ultimul dormitor :)
Nu vom pleca impreuna spre aeroport, Dana si Adi avand planuri deja sa ia micul dejun la Centoccitta, bistro-ul unde bucatar sef este Toni, cumnatul lui Adi. Noi inca mai aveam de facut bagaje si nu am vrut sa ajungem pe fuga, motiv pentru care nu i-am insotit la micul dejun.
Zborul cu avionul a fost ok, desi nu am reusit sa dormim deloc. Escala in Moscova nu a durat mult, in jur de 2 ore, timp in care am avut timp sa mancam prima supa Tom Yum.
11 Februarie - Bangkok, in proximitatea hotelului
Am ajuns la hotel la 10:30, ora locala, dupa o calatorie de o ora cu un Taxi, al carui sofer nu intelegea nimic din ce ii spuneam. Ne-am inteles mai mult prin semne, iar prima observatie de pe drum a fost cat de poluat este orasul. Am ajuns la hotel unde am lasat bagajele pentru ca checkin-ul se facea dupa ora 14:00 si am iesit sa mancam la tarabele din jurul hotelului. Am fost impresionati de la primele portii de mancare thailandeza. Picante, dar bune rau!
Ne-am intors la hotel si, dupa un dus bine-venit, am dormit excelent vreo 2-3 ore. Cand ne-am trezit, in jurul orei 16:00, eram mult mai fresh. Am iesit sa mancam din nou tot la un local din apropiere, la 3 min distanta de hotel, unde am incercat multe varietati de ciorbe, noodles cu fructe de mare si un orez-desert delicios servit intr-un ananas. Apoi, o cafea si un mojito pe terasa restaurantului unde ne-am conversat despre noul job al Izei.
Am plecat in jur de 10:30 la o plimbare prin bazar de unde am cumparat niste maieuri pentru copii si am mancat durian, un fruct celebru care miroase foarte urat, ca o ceapa stricata, dar cu un gust relativ neutru. Era pe lista de to-do pentru vacanta asta.
Seara a continuat cu o plimbare spre Nana Station, o zona plina de baruri si viata de noapte. Ne-am oprit la un bar cu muzica live rock, unde am savurat pe terasa niste cocktailuri excelente. In jur de 1:40, dupa ceva negocieri, am plecat in mare goana spre hotel intr-un Tuk Tuk foarte potent si cu un sofer care parea sa intelega ca turistii vor viteza.
Am ajuns repede la hotel, iar inainte de a merge spre camere la somn, am mai petrecut vreo ora la o bere pe terasa unde am dezbatut planul pentru ziua urmatoare, fara insa a ajunge la o concluzie.
12 Februarie - Street Food si Jay Fai
Prima tentativa sa ne trezim a fost la 9:30 cand Dana a aparut la usa noastra sa ne roage sa mai dormim o ora pentru ca ei sunt inca foarte obositi. La 11:30 eu am coborat primul sa beau un cappuccino. Iza era inca in pat, iar Adi si Dana inca nu dadeau niciun semn. Am reusit sa plecam de la hotel in jurul orei 14:00 dupa ce ne-am cumparat niste salvari pentru vizitat muzee, unde pantalonii scurti nu sunt agreati.
Am luat din nou un Tuk tuk, alt vitezoman, dar ce ne mai place :) It is starting to grow on us, cum s-ar zice. La 14:30 eram la Jay Fai, celebra bucatareasa de street food, detinatoarea unei stele Michelin si cunoscuta in special pentru omleta cu crab. Am luat numarul de ordine 72 avand in plan sa ne intoarcem seara sa mancam. Ne-am oprit apoi la o terasa unde din pacate nu aveau Tom Yum si am comandat o alta supa/ciorba care arata bine in poze. In realitate s-a dovedit o chestie foarte gelatinoasa cu un gust relativ ok. Dupa multe misto-uri legate de consistenta si gustul ciorbei, am descoperit cu totii cu stupoare ca este un local recomandat de ghidul Michelin.
Suntem foarte relaxati asa urmatoarea oprire este pentru o cafea si un desert la un local in drumul spre canale, unde am inchiriat o barca de 4 persoane. Pentru ca unele canale erau inchise si noi nu l-am cinstit corespunzator pe capitan, dupa vreo ora de plimbat, ne-a lasat pe malul opus Grand Palace-ului, la Temple of Dawn.
Acolo am stat putin si doar eu si Adi am putut intra cateva minute, pentru ca se inchidea la ora 18:00. Am luat apoi o barca de tipul Hop-on - Hop-off ca sa traversam raul la piata de flori unde totul era foarte colorat, dar si extrem de aglomerat. Drumul ne duce catre Jay Fai, la care aveam rezervarea cu numarul 72. Cand ajungem trecusera de noi, ajungand pe la 80. La limita! Vazand totusi cat de repede trec peste numere daca oamenii nu sunt acolo sa astepte, ne hotaram sa ne trecem din nou pe lista, de data asta cu numarul 115. Intre timp bem o bere la terasa de langa si asteptam. Dupa 2 ore si jumatate, am comandat la Jay Fai toate cele 4 feluri de mancare pentru care este cunoscuta: Crab Omelette, Drunken Noodle, Tom Yum Soup si Crab Yellow Curry. Au fost excelente toate, iar omleta de crab chiar isi merita toate laudele. Pretul total inclusiv bauturile si serviciile a fost de 4200 Bht (~120Eur). La plecare Iza a completat cina cu niste Sweet Thai Crepe de la o taraba de langa Jay Fai.
La hotel am ajuns mergand pe jos jumatate din drum, iar cealalta jumatate cu familiarul deja Tuk tuk. Este foarte fun, dar si periculos mai ales cand soferul goneste printre alte masini cu peste 80km/h. La un moment dat aproape de hotel a reusit chiar sa il ridice de fata la o acceleratie brusca de pe loc. La hotel am mai baut un cocktail si la 1:15 eram deja in pat pregatiti de somn.
13 Februarie - De la Ancient City la Sky Bar
Ne-am trezit in jur de 8:30, am coborat la o cafea si aproape de ora 10:00 am chemat Grab, care este Uber-ul local, sa ne duca la Ancient City Temple pentru care Adi cumparase bilete online cu o zi inainte. Acolo am inchiriat o masina electrica de 4 locuri, similara cu cele de golf, cu care ne-am invartit prin tot orasul. Cladirile au arhitectura specifica thailandeza, sunt multe zone verzi foarte bine intretinute, un floating market in constructie si ceva terase de unde te poti racori cu un suc. Este un loc ideal pentru relaxat cateva ore, mai ales ca este complet diferit de agitatia specifica din Bangkok.
Dupa 3 ore de plimbat si pozat, am vorbit cu Radu la telefon si am luat un taxi spre centru si mai exact catre Phat Thai Nana, un local recomandat pe net pentru gustoasa mancare specifica thailandeza.
De acolo am mers la cafeneaua Embassy gasita de Adi, unde proprietarul care ne-a preparat cafelele era foarte prietenos si vorbaret.
De acolo, cu Grab-ul am ajuns dupa vreo ora intr-un night market, dar nu cel pe care-l doream ci, dintr-o greseala de adresa, in altul mult mai departe. Am stat doar 10 minute pentre ca era deja ora 21:00 si voiam sa ajungem si la un Sky Bar aproape de 93 Hotel, unde eram noi cazati. Dupa inca o ora, in care am trecut si pe la hotel sa ne schimbam, am ajuns la Baiyoke Sky Bar de la etajul 84. Acolo am baut niste cocktail-uri si am facut poze pana dupa miezul noptii.
14 Februarie - Drumul spre Koh Kood
Trezirea a fost la 6:00 pentru ca la 7:30 aveam rezervare la autocarul ce urma sa ne duca intr-o calatorie de 7 ore catre catamaranul Trat - Koh Kood.
Dimineata a inceput cu peripetii. Pe langa taxiul care ne-a dat emotii ca nu ajungem la timp, am descoperit la locul de plecare al autocarului ca Dana facuse rezervare si platise pentru data de 14 Ianuarie, nu Februarie!! Panica initiala a trecut repede pentru ca era evident ca au locuri libere suficiente cat sa ne primeasca si pe noi. Ba mai mult Dana, care a facut si a platit rezervarea, in generozitatea ei, nu a acceptat sa primeasca ajutor pentru biletele cumparate a 2-a oara. Drumul, desi a durat 5 ore, a trecut repede ba dormind, ba discutand despre subiecte legate de munca. In Trat, unde ne-a lasat autocarul am asteptat o ora pana la plecarea catamaranului catre insula. In timpul asta am savurat cateva fructe de mangustan, absolut delicioase si am completat un pic la poveste. Traseul cu catamaranul a durat aproape 2 ore, timp in care am dat peste urmatoarea caracterizare a insulei:
'Koh Kood is one of the most amazing Thai islands I've visited yet. It is a place where you can have an entire beach to yourself. The water here is perfectly clear, small crabs scurry about the sand, and the beaches are backed by beautiful coconut forests. Kod Kood is not a partying island, rather it is a laid-back tropical oasis. It is much quieter than the neighboring Koh Chang. Expect to find a slow-paced village lifestyle, rustic wooden bungalows by the sea, and almost deserted beaches.'
Imediat cum am ajuns pe insula un taxi ne-a dus la Koh Kood Resort, cazarea pentru urmatoarele 5 nopti.
Am ajuns. Este... dar mai bine pun niste poze!
Toata dupa-amiaza ne-am petrecut-o in acest loc superb cu un pahar de vin sau cocktail. Pe la 22:00 a avut loc un 'Fire show' pe spatiul verde de langa terasa resortului.
15 Februarie - Getting to know Koh Kood
Ne-am trezit aproape de 11:00 dupa ce am dormit mai mult de 11 ore.
Dupa o omleta la resort, am inchiriat scootere pentru 4 zile, pret 880 Bht (~ 25 EUR) cu tot cu plinul facut. Fata de la inchirieri nu stia sa zica prea multe in engleza, dar un lucru a stiut sa zica clar in timp ce zambea: 'No police!'. Scooterele sunt destul de rapide, asa ca primul drum a fost pana la Koh Kut Ao Phrao beach unde ne-am oprit la terasa resortului sa bem o cafea si un suc de ananas.
Am facut si o baie, Iza a citit la terasa, ne-am mai invartit o ora prin jur, apoi am luat scooterul si ne-am oprit sa mancam, celebra deja, supa Tom Yum cu mult coriandru si noodles cu seafood. Nu au lipsit nici cocktailurile de ananas si pepene cu gustul ala adevarat pe care greu il mai gasesti zilele astea. Presimt ca aceste cocktailuri o sa devine obicei in zilele urmatoare.
Urmatoarea oprire: Khlong Hin Beach.
Superb, absolut superb. In afara de noi sunt pana in 10 persoane in total pe toata plaja. E deja a 3-a plaja vizitata si a 3-a superba, chiar cea mai tare de pana acum. Pe marginea plajei este resortul Montana Beach & River Bungalows cu o terasa de doar cateva locuri. Este locul unde categoric ne-am caza, la urmatoarea vacanta in Koh Kood.
Proprietarii (ea thailandeza, el elvetian), in jur de 50 ani, erau cei mai relaxati oameni pe care i-am intalnit vreodata. Nu inchiriaza pe booking, doar airbnb si la telefon si doar daca au chef. Pana si comanda la bar pareau ca o accepta doar in functie de cheful lor. Pe langa proprietari am mai intalnit, la aceeasi terasa, si o familie portugheza cu 2 copii mici de 1 si 3 ani. Ei ne-au spus ca au calatorit mult prin Asia, iar insula asta este printre cele mai frumoase pe care au fost. Am plecat cand deja era intuneric. Elvetianul dansa cu thailandeza pe terasa, iar focul facut cu cateva minute mai devreme ardea la cativa metri langa. Cu o astfel de imagine, e usor de inteles de ce erau asa relaxati.
Am plecat cu scooterele catre Tawan Eco Bar. Am ezitat initial sa intram, dar am decis totusi sa ramanem pentru un cocktail. Aveau aprox. 5 mese in total. Adi si Dana au plecat in jur de 22:00, dar imediat dupa a venit un grup de romani hipsteri cu care am dansat si cantat pana pe la 2:30 noaptea.
Un cocktail s-a transformat in multe altele, plus multe beri, incat nu mi-e clar cum am ajuns acasa ok. A fost oricum seara cea mai memorabila din toata vacanta.
16 Februarie - Du-te vino intre plaje
Trezirea a fost grea, s-a lasat cu dureri de cap. Am facut rezervare pentru scufundari pentru 18 februarie, apoi am mers sa vedem si plaja Ao Noi, care prin comparatie cu celelalte de pana acum nu ne-a impresionat, dar unde am vazut un sarpe enorm la doar 2 metri de noi. Am stat pentru cateva poze, apoi ne-am indreptat spre Khlong Hin Beach, plaja la care am fost si cu o seara inainte si unde Adi si Dana plecasera mai de dimineata. Pranzul l-am luat la Fisherman Hut, destul de apreciat in review-uri, dar care pe noi nu ne-a impresionat. Urmatoarea oprire a fost la Sunset Secret Beach, o plaja recomandata de tipa frantuzoaica de la Koh Kood Diving, pentru faptul ca este neamenajata, fara resorturi sau sezlonguri. Acolo am stat vreo 2 ore, si am plecat imediat dupa apus, Adi fiind stresat ca nu voia sa conduca pe intuneric.
Pentru cina ne-am intors la Ban Cheongkao, unde am mancat multe deserturi si smoothies pe baza de ananas. Ziua s-a terminat in sfarsit la o ora decenta, in jur de 22:00.
17 Februarie - Jungla si Satul Pescarilor
In sfarsit am prins micul dejun. Ne-am trezit la o ora decenta: 8:30 dupa un somn de 10 ore. Am decis sa vizitam o plaja noua, Khlong Chao, un loc cu multe resorturi de lux. Fiind o zona exclusivista, sezlongurile erau doar pentru oaspetii resorturilor asa ca ne-am asezat la o terasa unde am citit in pauzele cand nu eram in apa.
Pentru pranz, scooterul ne-a dus pe niste drumuri valurite catre satul pescarilor de langa Ao Yai Pier, aflat in sud estul insulei. Tot satul este suspendat pe apa, foarte rustic, iar mancarea cat se poate de proaspata. Am vazut si o maimuta plimbadu-se pe acoperisul terasei unde am mancat.
Fiind mijlocul zilei si foarte cald, am cautat racoare la urmatoarele destinatii: the Old Tree si Cascada Huang Nam care sunt apropiate una de celalalta si aflate in jungla in mijlocul insulei. Cele 2 obiective nu ne-am impresionat, mai ales cascada care era secata, dar drumul pana acolo a fost chiar tare. Asa am ajuns noi sa mergem prin jungla pe 2 scutere, intrebandu-ne ce fel de vietati se invart la cativa metri de noi in stufaris. Mai mult, la The Old Tree erau 2 umerase cu niste rochii foarte ciudate. Te facea sa te gandesti la filmele alea horror in care mai multe cupluri pleaca in concediu si incep sa dispara unul cate unul.
Fericiti ca am scapat intregi din jungla, am ajuns din nou pe Klong Chao Beach pentru apus. Am facut poze la un leagan care pare sa fie atractia zonei, apoi am ascutat Pink Martini si am baut cocktailuri la Beach Bar-ul High Season.
Cina am luat-o la o terasa Thai Kitchen unde am comandat din nou specialitatile locale: supa Tom Yum cu fructe de mare si Noodles cu pui. Sa nu uitam desertul: ananas prajit.
La resort am ajuns destul de devreme, in jur de 21:30, cu gandul sa ne ofihnim pentru ca a 2-a zi urma sa facem scufundari. Ploaia care a inceput si fructele care tot cadeau pe bungalow-ul nostru nu ne-au lasat sa adormim mai devreme de 23:00. Se auzea totusi foarte placut, un sunet pe care il gasesti in aplicatiile de relaxare, la sectiunea Tropical rain.
18 Februarie - Relax total in ultima zi pe Koh Kood
Dupa ceva dezbateri, la mic dejun ne-am hotarat nu nu mai mergem sa facem scufundari pentru ca era innorat si apa un pic cam tulbure. Spre pranz s-a inseninat, deci nu e clar daca am luat decizia corecta, mai ales ca am pierdut o parte din bani. Am mers in schimb la plaja Ao Tapao, cam ultima dintre cele spectaculoase si pe care nu o vizitasem. Am gasit doua leagane ideale pentru facut poze, Iza a citit, iar eu cu Adi am savurat smoothie-urile cu ananas si banana. In timpul asta Dana a facut un curs de gatit de cateva ore cu specific mancarea thailandeza.
Am petrecut mai mult de jumatate de zi pe aceasta plaja, unde in jurul orei 13:30 am bagat si primul masaj la picioare care m-a relaxat total. Vorba lui Adi, dupa masaj: 'Ma simt castigat ca n-am mai fost la diving!'. Pranzul l-am servit la terasa din spatele sezlongurilor, unde am dat peste cel mai bun Tom Yum de pana acum. Apusul l-am vazut la Sunset View Bar, unde un italian se pricepea bine la cocktails - aici am descoperit ce bun poate fi un Pina Colada.
Urmeaza cina la intr-un loc ceva mai european, dar cu cel mai bun Pad Thai (noodles cu fructe de mare), bucatareasa tinand si cursuri de gatit la care participa chefii resorturilor din zona. Seara nu putea fi incheiata mai bine decat la terasa Fisherman's Hut din apropiere cu un Pina Colada, o tigara si incantatoarea muzica acustica a lui Sophie.
19 Februarie - Koh Mak - Meet the little sister
Trezit pe la 8:00, facut bagaje, luat mic-dejun, dus scooterele, filmat prin jur, check-out resort si speedboat catre Koh Mak. Cam asa a fost dimineata, pe fast forward.
Un taxi ne-a dus la Banana Sunset Bungalows. Si de aici Dana ar fi fost cea mai in masura sa descrie locul, dar: 'Nu ca nu pot asa, eu trebuie sa ma gandesc'. Ok, va zic eu: e lesinata. Alta varianta ar fi: 'Deci sunt terminata dupa locul asta!'.
Scootere am inchiriat direct de la resort, dar ceva mai scumpe comparat cu cele din Koh Kood (235bht/zi fata de 180bht/zi).
Dupa cateva ore de somn, niste cocktailuri excelente la terasa noastra si trei partide de biliard cu Iza, am iesit sa descoperim insula. Spre surprinderea noastra, este mai putin 'rustica' comparata cu Koh Kood, iar tarabele alea improvizate cu mancare, care ne placeau atat de mult, aici sunt terase ceva mai aranjate. Preturile sunt un pic mai mari iar oamenii ceva mai emancipati; vorbesc parca si engleza ceva mai bine.
Seara am petrecut-o la Food Court, incepand sa simtim si sa regretam ca se apropie sfarsitul vacantei. Ne-am intors pentru un cocktail la terasa la Banana Bungalows unde, spre mirarea totala a noastra la 21:30 erau toate luminile stinse, deci 'No cocktails for us!'. Fara prea multe optiuni, ne-am retras in camere si in jur de 23:00 ne-am culcat.
20 Februarie - Koh Mak - In toata splendoarea ei
Dupa micul dejun si cafeaua savurate pe terasa de la Banana Sunset, am luat scooterele inchiriate cu o zi inainte si ne-am indreptat catre una din cele mai apreciate plaje situate in Nord Vestul insulei: Ao Soun Yai Beach.
Aici am regasit senzatia de pe Koh Kood, o plaja curata, deschisa, cu terase si palmieri care iti ofera umbra pana in buza apei. Ne-am instalat la o masa, am comandat smoothie-uri, iar eu si Adi am avut parte de cate un masaj thailandez cu o tehnica nu chiar comuna: 'Thai herbal ball massage method' (500 Baht/h each). Ne-a lasat niste vanatai pe spate incat mama credea din poze ca sunt rani deschise.
Imediat dupa, am inchiriat doua caiace si am vaslit timp de o jumatate de ora pana pe insula Ko Kham, unde se plateste taxa de intrare pentru ca este privata, foarte bine ingrijota si cu un nisip adus din Caraibe, dupa cum zic localnicii.
Am facut cateva poze pe insula asta dupa care ne-am intors pe Koh Mak cu ceva emotii pentru ca un yaht a trecut in viteza pe langa caiacul nostru si a facut valuri mari. Apusul l-am petrecut de pe aceeasi plaja Ao Soun Yai facand poze si savurand Banana Pancake.
In drum spre casa ne-am oprit la Koh Mak Art House, o terasa foarte colorata, al carei chelner si proprietar era un pictor cu o poveste interesanta.
Ne-am intors la resortul nostru in jurul orei 20:00, unde am jucat biliard cu Adi si am baut cateva cocktails.
21 Februarie - Scuba is our middle name
Am baut o cafea rapid pe terasa, apoi am plecat catre Koh Mak Divers pentru aventura zilei. Vom face diving in Koh Chang National Marine Park, zona complet protejata unde nici ancora nu au voie sa o coboare. Pe barca suntem 10 persoane, iar eu cu Iza singurii care fac si scuba diving, restul doar snorkeling. Suntem pe vas si tocmai am terminat trainingul pe care Steve ni l-a tinut doar noua. Suntem mega entuziasmati pentru ce urmeaza. Imediat dupa: Wow, wow, wow! Suntem imediat dupa cele 2 sesiuni de diving. Foarte misto experienta. Pentru prima sesiune, cea de initiere, am coborat la 6 metri unde am stat vreo 40 minute si am vazut ceva pesti, ba chiar am reusit chiar sa facem cateva poze in apa.
A 2-a sesiune, de langa Koh Yak Lek, a fost mult mai spectaculoasa. Am coborat direct la peste 10m, cel mai jos ajungand la 11.6m adancime si am stat tot cam 40 minute. Am vazut bancuri cu mii de pesti, erau peste tot in jurul nostru, corali de toate formele si culorile, niste creaturi ciudate in forma de viermi mari si multi arici de mare. Imi pare rau ca nu am reusit sa fimlez nimic din cea de-a 2-a sesiune, GoPro-ul refuzand sa functioneze la adancimea aia. Pana si ceasul o luase razna. Si eu si Iza am plecat cu 250 bari in tuburi. Iza s-a intors cu 110, iar eu cu 35, in conditiile in care sub 50 indicatorul era pe rosu. A fost foarte interesant cum am reusit sa comunicam sub apa, folosind exact semnele pe care le invatasem la trainingul de dinainte. Pe langa ok - not ok, am reusit sa ii transmitem cu precizie cati bari mai aveam in tuburi: semnul T pentru 100, sau pumn in piept pentru 50, urmat de numarul de zeci aratat din degete. La sfarsit, la propunerea lui Steve, tot grupul ne-a aplaudat si felicitat, pe mine si pe Iza pentru prima noastra experienta de diving.
Dupa-amiaza a continuat intr-un fel similar cu dimineata anterioara: pe Ao Soun Yai Beach la un masaj thailandez, dar de data asta fara acea bila fierbinte de ierburi, ci doar metoda clasica thailandeza: 'rupere de oase'.
Seara am mancat la o terasa foarte rustica, dar cu o mancare thailandeza excelenta. Imediat dupa ne-am retras la resortul nostru unde am mai baut cateva cocktails si am mai jucat cateva partide de biliard. Pe la mijlocul noptii am dat stingerea.
22 Februarie - Farewell, heavenly islands
Ultima dimineata pe insula. Mic dejun pe terasa cu Kindle-ul in mana, si cafeaua langa. Suntem foarte relaxati.
Restul zilei l-am petrecut pe drum cu cei de la Boonsiri, care asigura transportul integral intre Bangkok si resorturile de pe insule.
Am ajuns in Bangkok si cumva am aterizat tot langa Jay Fai, chiar vis-a-vis, la un restaurant, unde am comandat printre altele o omleta de crab la jumatate de pret fata de Jay Fai. Buna, dar nu se compara cu ce e peste drum :).
La hotel, dupa Checkin, am mai bagat repede un cocktail si 6 bazine in piscina de la parter, ca apoi, in jur de miezul noptii sa ne retragem la somn.
23 Februarie - Back home
Am petrecut toata ziua pe drum, fara prea multe de mentionat. Rusii de la Aeroflot au facut o treaba buna si ne-au adus in siguranta acasa.
Acasa, la intrare, ne astepta un bilet foarte simpatic de la Tudor :)
Distanta totala parcursa cu scooterul: ~150km.
Total costuri Nenciulescu: 16099 RON (~ 3349 EUR)
Bilete Avion 5425 RON (~ 1128 EUR)
Cazari si transport pe insule: 4340 RON (~ 902 EUR)
Diving: 1110 RON (~ 231 EUR)
Mancare si altele: 5070 RON (~ 1054 EUR)
Asigurare Revolut de sanatate: 154 RON (~ 32 EUR)
BONUS - Food!!!
|